Concurs pe tema predare în antichitate

Aplicând menționate mai sus

Henri-Irénée Marrou, în cartea „Istoria educației în antichitate” ne metodă de învățare practicat în acea epocă.

Din punctul nostru de vedere, acestea pot fi de mirare. În acest articol, vă invit pe câteva fapte interesante despre atunci de la metodele de predare (luate din citat operei). Aceste informații sunt, în principiu, fără comentarii.

1. Simbolismul literelor

În Grecia antică se punea mare accent pe studiul numelor individuale litere: alfa, beta și așa mai departe. Este bine?

Secretul a constat în faptul că scrisorile nu au slujit la Greci numai pentru citire si scriere. În plus, au avut o semnificație simbolică. Știm cu toții biblic citat: „Eu sunt Alfa și Omega, Primul și Ultimul, Începutul și Sfârșitul”.

Literele au fost folosite în ritualuri magice, și, de asemenea, pentru a determina de note și de numere (a se vedea Henri-Irénée Marrou, „Istoria educației în antichitate”, Moscova, 1969, s. 222)

2. De învățare pentru a citi

Tehnica de citire s-a bazat pe următorul principiu: mai întâi poznawano litere, apoi au fost implicate lor în silabe și, în cele din urmă, читалась întregi de cuvinte și propoziții.

3. Fără gradație de dificultate

Tehnica veche, accentul se pune pe dobândirea de competențe specifice. Nu zawracano capul principiul de absolvire dificultăți.

Școala antic ia la țintă numai obiectul, care trebuie să fie înțeleasă, nu este interesat de persoana ei, (de exemplu, un copil). În mod logic, urmând învățătura vine de la lucruri la complex. O altă abordare „a fost considerat înțelept” (s. nr.221-222).

Modern de pedagogie și psihologie a sărit în partea cealaltă: ei doresc să se adapteze la copil. Pentru Greci o astfel de abordare ar fi de neînțeles. Așa se explică Marrou:

„… copilăria există, de asemenea, a trecut și a dus la viața de adult. Corect obiectul educației nu zaśliniony copil… pur și simplu – un Om. Educația se ocupă de copil doar pentru a-i ajuta în această perioadă” (c. 311).

Concurs pe tema predare în antichitate

4. Lipsa semnelor de punctuație și nu numai

Ca urmare a celor de mai sus abordări leului copiilor să citească greu, cuvinte compuse.

Din faptul că, atunci când copilul a învățat să citească dificile de cuvinte, apoi știința va merge ca ceasul (s. 223-224).

Pentru mai multe dificultăți în procesul de citire si scriere a fost lipsa semnelor de punctuație și de despărțire în silabe. Scris lor, după caz, într-un singur rând. În loc de: „Ala As” ar fi „alamaasa”.

Și a copiilor mici, a dat citire, ca cele mai complexe straturi de cuvinte. Copiii în primii săi czytankach a trebuit să facă față cu propuneri de aproximativ un grad de dificultate. (Desigur, în original depus extrase din Homer și Euripide, și nu din filmul „Cum rozpętałem II-lea război mondial”) (a se vedea pagina 225).

5. Accent pe citirea cu voce tare

Anticii nu cunoșteau liniștită de lectură.Tare mi-a spus că și în sine , și încă mai spus tine de a citi służebnikowi” (s. 226). Nu a fost doar despre a ști valoarea acestui cuvânt. Cuvântul a fost și mai și, respectiv, wybrzmieć.

Astfel, s-au învățat simultan pentru a citi și de a vorbi (acest lucru a fost asociat cu contextul retorică).

6. Metode

În perioada romană a început să folosească ceva de genul „metode de activare” în procesul de învățare. Herodos Attykus dorind să-i învețe pe fiul ordine alfabetică… a cumparat 24 de tineri sclavi și educa-le împreună cu fiul său.

Conceptul a fost că fiecare a dat numele, literele corespunzătoare din alfabetul grecesc. Nu este foarte volatil fiul lui, jucând în strzelanego cu Alfa învățat, astfel încât prima literă a numelui. De joc și comunicarea de zi cu zi cu Beta, Gama, Omega și așa mai departe, a învățat, în cele din urmă, întregul alfabet (c. 223).

În Roma „formare ” a fost cunoscut nu numai în acest, destul de mare formă. Chiar și atunci, au fost construite litere din lemn sau produse de patiserie, ajutând tânăr a face cunoștință cu literele (a se vedea c. 382).

La Roma au introdus încă o inovație; copiii mai mari au sprijinit în procesul de învățare mai mici. Îndeplinind un rol similar moderne korepetytorów sau grupuri de sprijin prietenos (vezi fapte.cyt., s. 383).

Tehnica de citire s-a bazat pe următorul

7. Instrumente de învățare

În primele secole ale erei noastre, cartea a avut un fel de papirusowego bobina. Marrou da un exemplu dintr-un manual, care a constat din 16 frunze, și a socotit 2m 90 a se vedea Profesorul trebuie să fel de ghid pentru a rescrie, și apoi texte cu el a dictat elevilor (c. 227).

Elevii au scris reed cerneală rylcem sau mâner de lemn pancartele (c. 228).

La Roma a apărut o placă memorială. În Grecia a fost încă necunoscut (c. 383).

8. Programul „școală”

Aplicând menționate mai sus, metodele de învățare, nu putem să ne surprindă faptul că la nivel de școală primară au fost învățați doar două competențe de bază: citire si scriere. Practic, nu wychodzono altele nu.

Copiii cu vârsta 10 – 13 ani a învățat toate literele. Platon a susținut că de patru ani de la învățarea citirii și scrierii nu este de mult timp. Nimeni nu l-a uimit prin urmare, atunci când copilul dziewięcioletnie nu a putut semna (c. 232)

9. Un profesor și o vacanță

Meseria de profesor a devenit poate mai jos în ierarhie. Este nevoie de a avea 20 de studenți plătesc în mod regulat, pentru a prinde zarobkom dulgheri (p. 376).

Și, în cele din urmă, în stabilirea pentru sarbatorile viitoare: de la Roma au durat de la sfârșitul lunii iulie până la mijlocul lunii octombrie (s. 377).